catalogus

Catalogus

Van populaire bestseller, kinderboek, leuke muziek of interessante reeks of dvd… In de collectie vind je alles wat je zoekt.

Bekijk de catalogus 

Gebruik het zoekvak om in de catalogus te zoeken of klik op de suggesties om door de catalogus te bladeren.

Catalogus

Hoe zoeken?

Ben je aan het snuisteren? Veel kans dat je het materiaal terug via één van de carrousels. Een simpele klik volstaat om de beschikbaarheid en de plaats in de bib onderaan te checken.

Wil je op voorhand weten of die ene titel wel in de bibliotheek van Hoeselt te vinden is? Dan maak je gebruik van de catalogus. Je kan van thuis uit de volledige collectie doorzoeken op titel, auteur, trefwoord, reeks, enz.

De catalogus start met de mogelijkheid tot ‘eenvoudig zoeken’.

Je kan van thuis uit immers de volledige collectie doorzoeken op titel, auteur, trefwoord, reeks, ...

Hier kan je één of meerdere woorden ingeven, waarna alle werken worden getoond waar deze woorden op exact dezelfde wijze in voorkomen (opgepast: een deel van het woord werkt hier dus niet!).

Je selectie zelf kan je dan verfijnen en sorteren.

 

Om specifieker te zoeken kies je voor ‘geavanceerd’.

Hier heb je verschillende zoekmogelijkheden die je kan combineren:

Veiligheidshalve kies je vervolgens best voor ‘bevat’ of ‘begint met’. Dit kan een woord of een gedeelte van een woord zijn. Kies je toch ‘is gelijk aan, weet dan dat de zoekopdracht heel strikt is en vaak niet het gewenste resultaat geeft.

‘Auteur is gelijk aan Nys’ geeft bv. geen enkel resultaat, ‘Auteur is gelijk aan Nys, Jef’ dan weer wel.

Je kan meerdere zoekopdrachten combineren en vervolgens beslissen dat aan alle voorwaarden moet voldaan zijn (kleinere selectie is ‘AND), of dat het volstaat dat minstens aan één van de voorwaarden is voldaan (grotere selectie is ‘OR’).

Om te weten waar het materiaal staat bij het opzoeken via de catalogus moet je verder doorklikken op ‘waar staat het’. De beschikbaarheid alsook de plaats in de bib wordt vermeld. Als het materiaal is uitgeleend staat er een datum bij, bestaat de mogelijkheid tot reservatie of kan je verder klikken naar de catalogus van andere bibliotheken.