bib

Extra dienstverlening

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Wat is Boekenzoeker?  

Een boek dat bij je past? Boekenzoeker is een website die je helpt je kiezen om het boek te zoeken dat bij je past.
Je vindt er leestips tot de leeftijd van 18 jaar .

De site biedt betrouwbare online informatie over  een ruime selectie van boeken op maat van jongeren. Ook ouders en leerkrachten kunnen boekenzoeker gebruiken om jonge lezers te helpen in hun zoektocht naar een boek.  

Aanwezig in je bib? 

Leuk boek gevonden? Dan kunnen gebruikers meteen checken of het boek beschikbaar is in de collectie van bibliotheek Hoeselt. Bij elk boek is er een zoekveld waar je de postcode 3730 kan ingeven. Boekenzoeker linkt dan rechtstreeks door naar de beschrijving en het plaatskenmerk van het boek in de bibliotheekcatalogus.  

Luisterfragment 

Bij elk boek dat ook beschikbaar is in Luisterpuntbibliotheek, vind je een kort luisterfragment op Boekenzoeker. 

“Boekenzoeker helpt jongeren kiezen. Het juiste boek aanreiken op het juiste moment kan een verschil maken.”

 

Kamishibai

Kamishibai is een eeuwenoude Japanse vertelvorm waarbij grote tekeningen in een houten verteltheatertje worden geschoven.

Deze vertelvorm is ideaal om voor te lezen aan grotere groepen kinderen. Door de grote prenten kunnen meer kinderen tegelijk het verhaal volgen. De verteller leest de tekst van het verhaal voor op de achterzijde van de tekeningen. 

Een verhaal bestaat gemiddeld uit een twaalftal vertelplaten.

In de bib van Hoeselt kan je zowel vertelplaten als het houten theatertje uitlenen. Je kan het aanbod ook bekijken in onze catalogus.