Header_Natuur en milieu

Klimaattuin

De tuin is jouw plek bij uitstek om te ontspannen: spelen met de kinderen, werken in de (moes)tuin, vrienden ontvangen, genieten van een warme zomeravond. Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je je er het hele jaar door ‘thuis’ voelt. Dat kan door jouw tuin klimaatrobuust in te richten. Zo is je tuin weerbaar voor hittegolven, lange perioden van droogte en wateroverlast. Dat zijn fenomenen waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Maar met de juiste maatregelen blijft jouw tuin het hele jaar door een fijne plek.

Heb je goesting om jouw tuin aan te pakken, maar weet je niet waar te beginnen?

Je kan regelmatig gratis sessies over klimaattuinen volgen, of je kan een klimaattuincoach aan huis boeken. De projecten zijn in samenwerking met Centrum Duurzaam Groen en de provincie Limburg.

Bekijk de aankomende sessies

Klimaattuincoach

Tijdens een tuinbezoek geeft de coach advies over een mix van grote en kleine maatregelen om je tuin aan te passen. Bij het advies wordt rekening gehouden met jouw tuin, vragen, wensen en budget. Binnen de twee weken ontvang je een schriftelijk verslag met daarin alle tips en mogelijkheden. Hierbij zit ook een vlekkenplan of een schets van de voorgestelde aanpassingen voor je tuin. Na inschrijving neemt de coach zo snel mogelijk contact op om een bezoek in te plannen. Jouw bijdrage bedraagt 75 euro. De totale kostprijs van een bezoek is 300 euro. De gemeente Hoeselt draagt de overige 225 euro bij. Naast een financiële bijdrage verwachten we van jou een engagement om het advies zoveel mogelijk in de praktijk te brengen. De partners maakten een zorgvuldige selectie en zorgden voor opleiding van de Klimaattuincoaches.

Boek een klimaattuincoach