Header_Natuur en milieu

Verdelging ongedierte

Ratten

De gemeente heeft sinds 2014 een externe dienst die instaat voor een alternatieve bestrijding van muskusratten en de bruine ratten. Je kan dit melden bij de Technische Dienst. Zij geven het door aan de rattenvanger.

Een wespennest, wat nu?

Zorgt het wespennest voor overlast of mogelijk gevaar, of gaat het om Aziatische hoornaars, contacteer dan Brandweerzone Oost-Limburg. Vraag een wespenverdelging aan via het e-loket, dan ben je het snelste geholpen! Vul het e-formulier in op www.bwol.be/e-loket en verstuur. Je ontvangt onmiddellijk een ontvangstbevestiging in je mailbox. Klik in die bevestigingsmail op de link en jouw aanvraag komt rechtstreeks in de verdelgingslijst van de brandweer te staan!

Tip: Lees de 10 meest gestelde vragen over wespenverdelging op www.bwol.be/faq-wespenverdelging

De brandweer zal binnen de week het wespennest komen verdelgen: ze spuiten een wit poeder in de ingang van het nest. Giftig voor (alle) insecten, onschadelijk voor mens en huisdier. Na zo’n 3 dagen is het hele nest uitgeroeid. Wespenverdelging is niet gratis, betaling gebeurt ter plaatse via bancontact. Indien je niet thuis bent, ontvang je hiervoor een factuur. De actuele kostprijs vind je op www.bwol.be/tarieven

Brandweerzone Oost-Limburg
C-mine 50, 3600 Genk
089 65 33 33 - www.bwol.be/e-loket