lid worden

Lid worden

Waarom lid worden van de bib?

  • Omdat je er keuze hebt uit honderden boeken, cd's, films en series.

  • Omdat je tot 20 materialen tegelijkertijd kan lenen.

  • Omdat de uitleentermijn van 28 dagen nog een keer kan verlengen* in de bib, maar ook online vanuit je luie zetel via ‘Mijn Bibliotheek’.

  • Omdat we leuke en interessante activiteiten organiseren voor jong en oud rond literatuur, taal, kunst, opvoeden, muziek, actualiteiten, ...

* bij een openstaande reservatie kan het materiaal niet worden verlengd gereserveerd

Hoeveel kost het?

Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis tot 18 jaar. Daarna betaal je 5 euro lidgeld per jaar.

De Hoeseltse bibliotheek maakt deel uit van een Slim Netwerk tussen bibliotheken. Bibliotheekgebruikers die ingeschreven zijn in één van de deelnemende bibliotheken hebben recht op gratis lidmaatschap in de andere bibliotheken.

Voorwaarden

Wie zich laat inschrijven, verklaart zich akkoord met het reglement. De bibliotheek houdt zich aan de gdpr-regels.

Hoe werkt het?

Inschrijven kan in de bibliotheek. Neem daarvoor je identiteitskaart of wettelijke verblijfsvergunning mee. Kinderen worden ingeschreven met de kids-ID.

Als je persoonlijke gegevens wijzigen, moet je dit onmiddellijk aanpassen via ‘mijn bibliotheek ID’ of doorgeven aan de balie.

Als lid kan je gebruik maken van alle faciliteiten die de bibliotheek aanbiedt.

Mijn bib-ID

Je hebt er alle belang bij om je aan te melden bij Mijn Bibliotheek.

Als je een bib-ID hebt aangemaakt kan je de ontleende materialen online verlengen, iets reserveren uit de collectie, thuis de digitale collecties van de bib gebruiken, een overzicht van je kosten bekijken, lidmaatschappen van verschillende bibliotheken of verschillend gezinsleden samen beheren, lijstjes maken en bewaren van je favoriete bibliotheekitems, …