Maarkedal

Toeristische partnergemeente

De toeristische dienst van Hoeselt gaat een samenwerking aan met het Oost-Vlaamse Maarkedal. Op die manier versterken beiden partners zich door samen te werken.

Maarkedal, dat zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist. Het unieke landschap en de authentieke sfeer beleef je in de dorpen Etikhove, Maarke-Kerkem, Nukerke, Schorisse en Louise-Marie, gelegen tussen Oudenaarde en Ronse in het mooie Oost-Vlaanderen en flirtend met de taalgrens.

De Taaienberg, Eikenberg, Steenbeekdries en Kortekeer zijn maar enkele van onze bekende kuitenbijters die elk voorjaar door duizenden wielrenners bedwongen worden. Maarkedal is hét decor voor de Vlaamse wielerklassiers, de Ronde van Vlaanderen is hier een echte hoogdag. Toegegeven, om met de fiets de heuvels van onze gemeente te trotseren is enige training vereist... Uiteraard is wandelen hier dan ook een graag beoefende vrijetijdsbesteding. De vele landelijke wegen en de adembenemende vergezichten zorgen voor uren wandelplezier. Of wat dacht je van een ritje met de vespa of de huifkar?

Maarkedal moet je beleven! En dat doe je niet in één dag. Je maakt er best meteen een lang weekend of week van. En natuurlijk kan je blijven terugkomen, elke keer weer ontdek je mooie plekjes...

Meer info via www.maarkedal.be/toerisme

Maarkedal