Header Burgerzaken

Rijbewijs

Het voorlopig rijbewijs voor categorie B

Het voorlopig rijbewijs (36 maanden) kan aangevraagd worden vanaf de leeftijd van 17 jaar. De aanvrager dient zijn/haar identiteitskaart en een aanvraagformulier van het examencentrum mee te brengen.

Het voorlopig rijbewijs (18 maanden) zonder begeleider kan aangevraagd worden vanaf 18 jaar. De aanvrager dient zijn/haar identiteitskaart, het aanvraagformulier waarop de slaagdatum voor theorie staat en een getuigschrift van de praktische rijopleiding mee te brengen.

Prijs: 20 euro

Je kan ook het voorlopig rijbewijs voor categorie B online aanvragen via BelDrive. Je zal dus enkel nog je voorlopig rijbewijs moeten afhalen op het gemeentehuis.  De aanvraag kan je indienen via je smartphone, PC, laptop of tablet.

Vraag hier online je voorlopig rijbewijs aan

Het voorlopig rijbewijs voor categorie A3 A- A BE C CE D DE

Het voorlopig rijbewijs voor bovenstaande categorieën is een model 3. De aanvrager dient zijn/haar identiteitskaart en een aanvraagformulier van het examencentrum mee te brengen.

Prijs: 20 euro

Nieuwe rijbewijs model bankkaart

Omwisseling naar een bankkaartmodel is niet verplicht als de foto op het “oude model” gelijkend is en het document niet beschadigd is. Het nieuwe model heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Indien gewenst kan de foto van je identiteitskaart gebruikt worden voor dit model rijbewijs.

Prijs: 20 euro