Fietsen

Fietsen

Snuif de landelijke rust, de stilte en de gezonde buitenlucht op per fiets.

Limburgs fietsroutenetwerk

Hoeselt maakt deel uit van het uitgebreide Limburgs fietsroutenetwerk. Alle info over het fietsroutenetwerk vind je hier.

Fietsroute De Kapeltocht

Hoeselt is rijk aan 311 (!) kapellen. Drie bewegwijzerde fietsroutes voeren je langs de mooiste (nis)kapellen en kruis- en Mariabeelden. Je fietst niet alleen langs deze mooie stukjes erfgoed, maar je doorkruist ook de allermooiste plekken die onze gemeente rijk is. De kapelfietsroutekaarten kan je hieronder gratis downloaden en zijn ook te verkrijgen bij het vrijetijdsloket, Europalaan 2, 3730 Hoeselt (Ter Kommen).

Fietsen langs kunst en kastelen

Fiets door Bilzen en Hoeselt en ontdek de allermooiste kastelen en kunstwerken: de kluis van Vrijhern, #inconcreto, Alden Biesenfortruïne Jonckholt , Kasteel Groenendaal en Kasteel Edelhof zijn enkele van de pareltjes op je route.

  • Goed om weten: deze fietslus is niet fysiek te verkrijgen, enkel online.
  • Knooppunten: 85 - 108 - 519 - 123 - 119 - 109 - 108 - 68 - 89 - 81 - 90 - 66 - 67 - 504 - 104 - 84 - 200 - 85
  • Aantal kilometers:  54 km

Ontdek de digitale fietsroute

Hoeselt met de e-bike

Wil je onze gemeente met de elektrische fiets ontdekken? Die kan je huren bij Happy Velo! Indien gewenst kan je dit combineren met een leuke picknick.
Info: www.happyvelo.be | 089 41 18 01

Zeg nooit fiets tegen de e-bikes van Rayvolt! Deze Harley Davidson onder de fietsen geeft je met zijn technologie meer het gevoel van een motor dan van een fiets.
Raadpleeg de website www.barnrods.be om meer te weten te komen over deze unieke fietservaring.

Barnrods