SVZL

De koers komt naar Hoeselt op 30 & 31 maart

In het paasweekend komt de koers weer naar Hoeselt. Twee ritten van de 45ste ‘Trixxo Ster van Zuid-Limburg’ komen dan door onze gemeente. Op zaterdag 30 en zondag 31 maart is Hoeselt het toneel voor deze internationale wielerwedstrijd. 

De vierdaagse internationale wielerwedstrijd (UCI) voor junioren is altijd een springplank geweest voor jonge talenten. Een toonmoment ook, want tussen de eerste eindwinnaar Eric Vanderaerden en de Deen Patrick Frydkjaer, de voorlopig laatste laureaat van een volwaardige Ster, reden heel wat kampioenen de Ster zoals Stijn Devolder, Jasper Philipsen, Johan Capiot, Jasper Stuyven, Mads Pedersen en Remco Evenepoel.

Rit zaterdag 30 maart

Op zaterdag 30 maart maken de renners enkele lussen rond Hoeselt om vervolgens te finishen aan de voetbalterreinen van KVV Hoeselt op de Bergstraat. Je zal de renners dus meerdere keren langs de route zien voorbijkomen. Vanaf 14:45 uur komt de wedstrijd door Hoeselt om rond 17:15 uur aan te komen. 

Het peloton komt door de volgende straten: 

 • Eikenbosstraat, Leuzestraat, Sint-Hubertusstraat, Herenstraat, Hardelingenstraat, Panisbergstraat, Tongersesteenweg, Bilzersteenweg, Gansterenstraat, Bergstraat, Groenstraat, Nederstraat, Heibrikstraat, Hoogstraat, Goosstraat, Plasstraat en Schalkhovenstraat.

Wil je zelf ook de renners komen aanmoedigen? Aan de voetbalterreinen op de Bergstraat kan je met een hapje en een drankje de finish komen kijken. 

In het onderstaande downloadbare bestand vind je alle tijdstippen en locaties waar de wedstrijd passeert.

Ontdek hier het volledige parcours van zaterdag 30 maart

Route 2024

 

Rit zondag 31 maart

Deze rit vertrekt aan de voetbalterreinen van KVV Hoeselt op de Bergstraat. Om 13 uur start de ploegenvoorstelling. De renners vertrekken vervolgens om 14 uur via de Gansterenstraat en Droogbroekstraat richting Bilzen. 

Ontdek hier het volledige parcours van zondag 31 maart

Route zondag 2024

Praktische info

Tijdens de rit van 30 maart maakt de koers meerdere lussen door Hoeselt. Langs het parcours zullen seingevers staan om het verkeer tegen te houden of om te leiden. Respecteer de seingevers en houd je aan hun instructies. Lokale handelaars blijven bereikbaar, maar wanneer de renners voorbijkomen, kan het verkeer even opgehouden worden.

  Parkeerverbod

  Om de koers veilig te laten verlopen, zal er tijdens de koers een parkeerverbod gelden. Hieronder vind je alle straten met een parkeerverbod.

  Parkeerverbod op zaterdag 30 maart

  • Tussen 9 uur en 19 uur: Parking voetbalclub KVV Hoeselt in de Bergstraat
  • Tussen 13 uur en 18 uur: Eikenbosstraat, Leurestraat, St-Hubertusstraat, Herenstraat, Panisbergstraat, Hoogstraat, Heibrikstraat, Gansterenstraat, Netelstraat, Bergstraat, Groenstraat, Nederstraat, Kleistraat, Goosstraat, Plasstraat, Hertstraat, Lindenhofstraat, Schalkhovenstraat, Droogbroekstraat, Coolenbroekstraat (tussen de Droogbroekstraat en de Pasbrugstraat), Pasbrugstraat, 11 parkeerstroken N730 (tussen de Panisbergstraat en de rotonde aan de Gansterenstraat) 

  Parkeerverbod op zondag 31 maart

  • Tussen 11 uur en 14:30 uur: Dorpsstraat/Hulstraat, Dorpsstraat/Kerkstraat, Kerkstraat/Boomgaardstraat, Herenveldstraat/Parkstraat, Oude Nederbaan/Industrielaan, Oude Nederbaan/Netelstraat

  Meer info:

  Meer info vind je op Ster van Zuid-Limburg (stervanzuidlimburg.be)