Ter Heide - Hoeselt

Gemeente Hoeselt en Ter Heide - IGL slaan de handen in mekaar

Wie is Ter Heide?

Misschien ken je Ter Heide als activiteitencentrum van IGL. Ter Heide zet zich elke dag in om personen met een beperking de best mogelijke ondersteuning te bieden. Dat doen ze vanuit vier vestigingen in Limburg: Tongeren, Genk, Borgloon en Zonhoven. Sinds kort bieden zij ook een aanbod aan hun partners waaronder ook Hoeselt.    

Wat kan dit voor jou betekenen ?

Heb jij een (vermoeden) van beperking of ben je ouder/familielid van een persoon met een (vermoeden) van beperking en vind je je weg niet in het ingewikkelde hulpverleningslandschap? Dan kan je met dit project geholpen worden.

Hoe en waar ?

Mevrouw Chantal Tans, outreachend medewerker bij Ter Heide, ondersteunt de medewerkers van de sociale dienst bij vragen van inwoners aangaande handicap specifieke vragen.

Enkele voorbeelden van vragen:

  • Welke zorg kan ik inkopen met mijn Persoonlijk Assistentie Budget (PAB)?
  • Op welke sociale voordelen heb ik recht als persoon met een beperking?

Ook inwoners van Hoeselt kunnen rechtstreeks bij Chantal Tans terecht op de maandelijkse zitdag op de eerste woensdag van de maand van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur en op afspraak in het Sociaal huis in Hoeselt.

Zitdagen zijn als volgt:

5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september, 2 oktober, 6 november en 4 december

 

Ben je niet in de mogelijkheid om die dag langs te gaan? Geen probleem.

Chantal is elke werkdag bereikbaar op het nummer 089/39 01 37 of per mail (chantal.tans@terheide.be) en kan je ook op afspraak ontvangen.