Bar Pelouse

Zomer in Hoeselt 2023

JULI

 • Zaterdag 1 en zondag 2 juli

Bar Pelouse

We trakteren Hoeselt op een nieuwe editie van Bar Pelouse. Met fonkelende lichtjes, lekkere lokale drankjes, foodtrucks en meeslepende live muziek dompelen we je onder in pure gezelligheid. Kom gratis meegenieten!

17.00 u. (zondag vanaf 14.00 u.) De Mot - Hoeselt Centrum

Info 089 30 92 10

 

 • Zondag 2 juli

Openlucht volleybaltoernooi

12.30 u. PC De Altenaar

Info Facebook: AVC Alt-Hoeselt

 

 • Vanaf donderdag 6 juli

Demervalleitreffen & DemeRRock

Voor de 42ste keer richt MC Hoeselt het internationaal Demervallei motortreffen in. Inschrijven kan van vrijdagmiddag 7 juli tot zondag 9 juli 16.00 u. voor een mooie toerrit van +/- 180 km. Begonnen als nevenactiviteit bij het motortreffen is DemeRRock uitgegroeid tot een heus festival met 10 groepen gespreid over twee dagen, waaronder enkele Hoeseltse bands. Op donderdag 6 juli is er een pré-party met happy hour van 20.00 tot 21.00 u. Iedereen Welkom!

Kiezelstraat Hoeselt

Do. vanaf 19.00 u. – vr. t.e.m. zo. vanaf 12.00 u.

Info www.mchoeselt.be

 

 • Zondag 9 juli

11 juli-concert ‘Omdat ik Vlaming ben’

Samenzang van bekende heimatliederen door Isolde Rondags (sopraan), Luk Voncken (bariton), Willy Appermont (klavier), Tonny Appermont (contrabas).

20.00 u. Sint-Brixiuskerk Schalkhoven

Info lambrecht.lambrechtsgenootschap@gmail.com

 

AUGUSTUS

 • Zaterdag 5 augustus

Bar Droogbroek

Bar Droogbroek heeft Davide Cavaliere te gast. Davide was twee jaar geleden te zien in I Can See Your Voice op VTM en is een van de populairste Limburgse coverartiesten. Davide brengt een gitarist mee en samen brengen ze veel bekende songs en hits. Van Hotel California tot Baila Morena, het gaat swingen in Hoeselt. Ambiance is verzekerd.

Vanaf 19 u. boomgaard Droogbroekstraat t.h.v. nr 44

Info ghislain.vanherle@telenet.be

 

 • Zondag 13 en dinsdag 15 augustus

Kluisdagen – 40ste editie

10.30 u. Kluisstraat

Info Ludwig Vandebosch 0479 970 062

 

 • Dinsdag 15 augustus

Njoddër Kermis

Gezellig evenement met springkastelen, live muziek en opendeurdag van de bibliotheek

13.00 u. O.L. Vrouwplein Hoeselt

Info wim.hellinx@netsoft.be

 

 • Maandag 21 augustus

Concert Essex Youth Orchestra

Concert van het Britse jeugdorkest dat bestaat uit 70 jonge muzikanten tussen de 15 en 21 jaar. Zij komen in augustus een week naar België en Nederland.

19.30 u. Sint-Stefanuskerk Hoeselt

Info ghislain.vanherle@telenet.be

 

 • Vrijdag 25 augustus 2023

De kaarsjesprocessie aan de Jeugdkapel van Hoeselt zal dit jaar doorgaan op vrijdag 25 augustus 2023.  Om 19.30 uur zal de processie zich op gang trekken aan het begin van de Holle Weg onder begeleiding van Pastoor-moderator Tony Poorters, Diaken Jos Roosen en E.H. pater Cuypers.  De viering aan de Jeugdkapel zal worden opgeluisterd door het Hoeselts Jeugd- en Kinderkoor 'De Klinkertjes' en muzikaal omkaderd door Jorre en Sebastiaan Aerts.  Er is een kinderzegening en de viering wordt begeleid door het bestuur van de Gezinsbond afdeling Hoeselt.  Nadien wordt een receptie aangeboden door het bestuur.

19.30 u. Holle Weg

Info gezinsbondhoeselt@gmail.com

 

SEPTEMBER

 • Vrijdag 1 september

2de estafetteloop ADD Hoeselt

Een aflossingswedstrijd waarbij twee lopers per team zoveel mogelijk rondes van 1 km proberen te lopen op 1 uur tijd. Er zijn naturaprijzen voorzien voor de eerste drie van elke leeftijdscategorie.

19.00 u. Atletiekpiste Ter Kommen

Info addhoeselt@gmail.com

 

 • Vrijdag 1 september

Paneel Kermis

20.00 u. Paneelstraat

Info heidi.berx@hoeselt.be

 

 • Zondag 3 september

Droogbroekfeesten + rommelmarkt

De geburenkring Droogbroek organiseert ook dit jaar weer de Droogbroekfeesten met rommelmarkt. Vanaf 8 uur zijn er koopjes te doen. De geburenkring zorgt voor spijs, drank en een live band. Inkom: 2 euro incl. drankje (kinderen gratis). Kandidaat-standhouder? Neem contact op.

08.00 u. Droogbroekstraat

Info droogbroek@telenet.be of 0487 95 80 67

 

 • Zaterdag 16 september

Teugëlë Prúvë: 35ste editie!

Hoeselt sluit de zomer af met een jubileumeditie van Teugëlë Prúvë, een avondwandeling vol prachtige natuur en culinaire beleving. Trek mee doorheen het Hoeseltse landschap voor een wandeltocht die je leidt langs verschillende culinaire standen.

18.00 u. GC Ter Kommen

Info www.hoeselt.be